June 24, 2009

CALL

uikss..kekawan.. mama baru jerk received call from one of the staff PA & MA.. name die kak ros.. die dok double confirmkan samaade mama ngan umairah free x on 4 julai nie.. dan die kasi tau lah sebar sedikit event utk final tue nantie...

1. test utk 2nd semi-final bergbr berseorangan.. hopefully umairah x takut..
2. final kena naik stage..nie klu terpilih utk final ler..
3. yang paling penting peserta jgn takut coz kat situe banyak sgt markah..tue jerk yg die nasihatkan kat mama..

kenapa mama uat entry nie... jeng..jeng..jeng... nak suruh kekawan bloggerku doakan utk umairah yerk... supaya masuk final...memang xtipu ler... sape xnak menang.. klu xmenang no 1 pun no2 atau no 3 atau saguhati ataupun dapat masuk final jadilah.. huhuhu..mama gementar nie so u oll's please yerk doakan utk umairah..walauape2 pun mama redha dgn takdir yerk..huhuhu..

p/s: mama idzareef i kat sinie doakan utk anak teruna u jugak tau...huhuhuhu see u soon..

okiesler mama nak sambung keja nie, dah nak ujung bulan nie kena close account, kang boss ku marah kang..sape yg susah mama jugak...

June 22, 2009

TOY R' US

FYI mama baru jerk dpt sms dr TOY R' US dorang antar sms ada sale up to 70% on 23 June to 28 June 2009 di Centro Klang, so ape lagi jom kiter terjah disana... mama ingat nak cari baby alive utk umairah ler mane tau kot2 ade ke.. igt kan this week nak gi toy r' us subang parade tapi xjadi coz dah ade sale nie.. so ape lagi kita enjoy shopping yerk..

JEMPUTAN




sabtu gie jusco..ahad pulark.. my MIL ajak gie umah org kahwin.. myMIL nie mmg rajin bersosial..kesana kemari semua org die tau.. ahad kami sekeluarga terpaksa balik ke umah myMIL coz die suruh we all hantar gie kenduri tue.. sebenaryerk we all pun dijemput mkn..huhu.. okies ler makanan die xdeler superb sgt pun.. jom kiter zzzzzzzzzzzz gbr umairah yerk.. mama xsempat nak tangkap gbr pegantin coz ramai sgt org.. korang tgk ler fesyen umairah biler ditgk die buat modal air mata... tgk sendiri yerk...

HANTOOO BOTTLE

umairah suke baby mama

nieler baby cute itu..mama die omputih..bab die chinese cute sgt..

gigi saya tgkler

korang klu nak tau nie fesyen terbaru umairah snap pic tayang gigi...


korang2 tgk ler perangai anak haku nies..
minggu nie xde gie mane coz baba ade keja banyak so sabtu baba still keluar dari selangor coz office die kat kl.. mlm tue kami semua bermlm di kelana jaya.. mymum house.. so that esok pagi baba xyah ler rushing sgt nak gie office.. balik keja baba amik mama ngan umairah kat kj terus balik klang.. klu ikutkan hati baba nak jerk terus balik umah.. tapikan mama nie gatal dan tak puas hati coz weekend barulah mama ngan baba dapat luangkan mase utk puteri umairah nie.. since otw back tue kan akan melintas depan jusco bukit raja so mama ajak baba singgah jap cuci mata.. maklom ler tgh bulan huhuhu..kena jimat2 okies... klu xharu... huhuh xdeler.. kitaorg saje jerknak tgk kemeja utk baba gie keja.. baba nie susah sikit nak beli barang keperluan die.. klu keluar jerk mesti baju mama atau ngan umairah.. tapikan selalu yerk mesti umairah punye.. jom ler kiter beramai tgk video clip umairah sakan borong bottle.. action jerk lebih anak dara haku nie... lagi satu umairah jumpe baby...cute tau baby tue...

HAPPY FATHER'S DAY


EIJAM's FAMILY JUST NAK WISH HAPPY FATHER"S DAY TO ALL
  • BABA
  • AYAH
  • DADDYFont size
  • ABAH
  • ABI
  • HUBBY
  • ATUK
  • OTHER's

KHAS BUAT MYHUBBY ...
I doakan u akan laksanakan tanggujawab u sebagai suami yg baik dan baba yang sangat baik utk anak2 kita okies...

June 17, 2009

MUSIM APE YERK

Musim...korang rasa musim ape yerk?... nak kata musim sekolah baru jerk lepas.. nak kata musim durian mmg pun.. ade lagi musim nie ..musim penyakit demam nie makin menjadi2.. nie entry last week sepatut yerk.. mari kekawan baca coretan ku ini..huhh.. last weekend macam biasa ler.. every month mmg kami sekeluarga akan balik umah nenek kesayangan baba..maklomler cucu kesayangankan.. perjalanan kami alhamdulillah selamat pegi dan pulang tapikan yang xbest yerk... nenek baba nie kurang sihat sikit demam... sian mama tgk nenek demam..org tua2 demam biasa lerkan.. lepas tue ari nie selasa 16/06/2009 baba pulark demam aiyoo aritue umairah so tggl mama jerk lagi xdemam..minta2 dijauhkan yerk coz keja banyak kat office haku xsiapkan..ngan daily work..tax & bla..bla..bla... sekarang nie mmg musim demam2 nie..anda semua minat dinasihatkan berjaga2 yerk.. okies ler lalallalala... buat hubby tersayang tue yg terbaring diatas katil cepat sembuh yerk sayang....

TAKE CARE U ALL .. I LUV U...

AWARD FROM ELIZAHADI


* Copy award dan letak kat blog anda.

* 5 fakta menarik tentang pemberi award
1- Seorang penulis blog yg cantik dan tersangat cantik blog die...simple but nice..
2- Anak dara die cantik dan fotogenik...
3- Anak teruna die hensem....
4- Seorang yang peramah dan baik... kluxkan die sudi kawan ngan mama...
5- Blogger yang boleh digroupkan ramai follower..hhehehhee berbanding ngan diriku


* Tulis 10 fakta/hobi sebelum memilih penerima award seterusnya.
1- mama to saidatulnissa aina umairah
2- wife to Mr Syairulizam.... i love u so much...jiwang gitue...
3- blogger yg malas coz update seminggu sekali..klu rajin banyak entry dlm mggu tue...
4- i'm mama,wife,employee and part time student in professional accounting
5- malas masak..suke mkn luar tp hubby suka mama masak..aiyoo pemalas betul haku nie..
6- mama benci accounts tp keja accounts..dah takdirkan..
7- mama minat sangat nak buat bisnes kek or cupcake and deco2 nie...tp lom tercapai...
8- susah tido mlm tp gie keja xde tertido kecuali klu penat sgt time office hour..
9- mama gemuk xtau biler nak kurus cam sebelom kahwin dulu..aiyooo..
10- ada cita2 nak jadu fulltime housewife..hubby izinkan i berhenti keja tp i xnak lagi buat mase nie..


* Pilih 10 penerima award seterusnya and describe tentang mereka;

1. Mama Idzareef
anak teruna die masukseparuh akhir pa&ma..

2. Mama ezurren
ada puteri yg comei dan suami yg romantik

3. Siti Fatimah
Puteri die putih sgt... ngan ade rambut cantik

4. Ibu Umairah
blog die menarik

5. Intan
arissa cute bangat

6. Gieyana
teruja blog die...

7. naurah makwa..
suka baca entry2 die...

8. mummy 2 haqq
die sweet

9. Ummi afifah
seorang yg berjasa dlm sector education

10. Mariela's life
my big sponsor klu mkn2 time..huhuh

    June 16, 2009

    TAHNIAH IDZAREEF

    hai kekawan bloggerku..sebenar yerk mama gah banyak keja nie.. mama sepatut yerk siapkan kan tax computation tapi nak melencong sekejap..klu boss ku terbaca blog nie agar jgn naik hangin okies..huhuhu.. baru jerk balik dari lunch singgah sebentar buat investment kat kedai 7.. tergrab lah pulark si pa&ma edisi july 2009 coz xde lagi... buka kat pertandingan baby comei...mama terjumpa budak comel nie masuk separuh akhir...huhuhu best mama ade peluang nak jumpe budak comei nie nanti mase pertandingan kat klang parade 4 julai nie.. entry nie dibuat semata 2 nak ucapkan tahniah to idzareef cost terpilih.. menang xmenang belakang kire yerk...huhuhu.. so sape nak terjah blog mama die disinie yerk..
    http://little-liver.blogspot.com/

    TAHNIAH YERK JUMPA DISANA NANTIE...

    p/s: mama idzareef tegur2 i tau..i nie pemalu skit huhuhu

    June 11, 2009

    I LOVE U SAYANG

    I LOVE U SAYANG
    I LOVE U SAYANG
    I BERUNTUNG KAHWIN DGN U..
    WALAUPUN KITER XKAYA, TAPI CUKUP
    DENGAN KESEDERHANAAN KITER(betul ke eja?)
    WALAUPUN APE2 YANG TERJADI
    I LOVE U VERY MUCH..
    cerita yerk begini... semlm rabu kan mama ade class mlm, selalu yerk klu balik class baba mesti nak makan nasi kat umah.. die tau mama penat tapi die cuma minta gorengkan ikan bilis,ayam atau ikan jerk..so mama xsampai hati nak gorengkan bende alah tue ajerk..so nak bagi baba selera skit mama buat ler nasi goreng cina ke,nasi goreng ayam ke.. ayam masak kicap ke xpun beli kobis masak lemak putih ngan ikan goreng..kekadang tue terfikir jugak buat penat jerk masak nie,ukan ramai pun yang makan kat umah..tapi ntahlah ler baba mama nie mmg xminat mkn luar.. nak jadikan cerita..bulan lepas spai ke selasa boleh dikatakan mkn kat luar jerk termasuk ler weekend..huhuhu mama mmg ler seronok xyah masak..
    tapi yang paling best tue.. semlm mama balik dari class spai umah jerk tgk umah kemas giler,baba filling all the bill2 ngan statement credit card yang dok bersepah atas meja kat bilik tue.. vacum satu umah.. masak nasi so biler mama balik tgk umah kemas tersusun rapi rasa teruja sgt nak masak susah2 skit..tp baba cuma minta buatkan die ayam goreng kunyit jerk.. so mama buat ayam tue ngan sambal ikan bilis goreng.. plus hotlick ais..berselera baba mamam..
    sebut pasal buat keja umah nie.. baba mmg akan basuh baju during weekend tue mmg macam keja wajib die.. lepas tue akan buat breakfast utk mama ngan umairah.. selalu yerk baba buatkan sandwich sardin ngan nescafe o jerk khas utk sabtu..ahad biasa yerk kitaorg breakfast kat luar..mama terigt sangat time mengadungkan umairah dulu..semua keja umah baba yang buat,sapu,lap tue lap nie,basuh baju kecuali lipat ngan gosok baju..huhhuh best yerk time tue.. agak yerk biler yerk nak ngadung anak no 2 nie..tgk org ngadung rasa teringin pulark..maybe lepas class dah abis baru lah kot plan tambah lagi satu..amin..
    Note: mama bukan nak angkat bakul sendiri yerk.. cuma rasa beruntung dan terharu sangat baba memahami diri mama nie macammana...

    June 08, 2009

    UMAIRAH DEMAM


    muke anak mama yg xsihat..

    anak mama nie demam.. maklomler org beralih bulan.. jom kiter tgk aksi umairah pegi klinik... doktor ckp last dtg ari tu bulan 3 nie bulan 5 demam datang balik..doktor sgt baik..huhuhu..muka demam mata asyik berair jerk sian mama tgk aak mama nie..cepat sembuh tau... mama tak suke tgk umairah demam coz klu demam muke die jadi kecil jerk...

    TIMES SQUARE & SOGO

    mama! umairah nal sleep jap.... uisk malu ler anak mama nie..

    igt ball ke... tue bowling ball..baba pun dok melayan jap...


    nie ler baby yg mama ckp tue..baby tido pun nak temankan...

    korang2 semua nak tau x?.... klu xnak tau pun xpe…mama tau citer nie dah basi dah..huhuhu.... last week on 30 may 2009... baba sport club by company ade function main bowling kat berjaya times square.. pepagi mama,umairah dah spai kat situe.. hmm xde ape yang menarik pun... cuma tgk baba main bowling jerk then xde pun shopping kat times square tue... coz malas nak berjalan besar sgt plus si umairah nie terjumpa seorang kawan baba nie ade baby so nak berkepit ler die ngan baby tue jerk... mama paling best … coz xyah ler nak jejalan satu times square tuekan…...


    stroller mmg ade dlm keta tapi xbawak keluar pun coz umairah ukan nak duduk diam dalam stoller tue kecuali klu die nak tido... mama just lepaskan jerk die berlari bebas kesana dan kemari... wah kemain suke lagi minah tue... mase kat bowling tue kan ade lagu2 rancak berkumandang nak tau ape anak daraku nie buat.. okies nantie tgk vidoe clip tue yerk... lepas abis bowling mama ajak ler baba singgah sogo since dah spai kl niekan.. maklom ler mama sejak kawin asyik pegi shah alam ngan klang jerk... baba lain ler office mmg kat jalan raja chulan boustead so xde hal ler... mama nie mmg teruja klu gie sogo... so kena sgt ler time tue baby fair sale... wah ape lagi ade ler hasil rembatan ku yg berkenan.. baba geleng kepala jerk... yerkler alang dah spai baik amik... baba siap ckp ngan mama lagi next week kan nak turun kl jugak ngan mak... so beli ngan mak sekali ler.. mama buat muke dan diam jerk die ckap cam tue.... konon2 kecewa gitue... okies enjoy the video klip yerk.. dan mari ler tgk pic2 nie...

    TABIATKU

    sebut pasal tabiat nie..mama terigat segmen lawak king 3 nie..pasal topik tabiat..kelakar2 giler.. mama memula xlayan langsung tp kekawan kat office dok citer2 ngan baba pun kekadang dok layan.. so mama layan ler sekali..

    u all nak tau x?.. mama nie ade satu tabiat yg mungkin korang pun perasan jugak ler.. korang nak tau ape x?.. mama nie klu suke akan sesuatu tue...akan pakai sampai die rosak,warna dah lusuh atau dah buruk dah.. sama jerk ler kan.. contoh yerk.. mama ade minat kat satu kiosk nie... kiosk nie jual baju kanak2 bawah 3 tahun jerk..harga die xdeler mahal..yg bawah dua tahun harga die RM10..dan bawah tiga tahun Rm15 jerk.. tapi korang nak tahu material yerk sgt2 ler bagus..die sejuk,ringan dan senang dijaga..mungkin bagi setengah orang baju yg mama nie minat nie murah jerk.. xberkualiti..tapi mama peduli ape..duit aku so aku punyer sukaler..ukan aku minta duit ko nak beli baju nie.. mama mmg akan buat investment tiap2 bulan beli baju kat kiosk nie..sekali beli spai 5 pasang..tue baru kat satu kiosk kat giant bukit tinggi..klu mama gie tesco setia alam tue ade lagi yg berkenan akan dizap...aiyooo terbang duit ku... tapi xpeler minat punya pasal...

    baba selalu marah kat mama..die ckp belikan baju anak banyak2 tapi pakai yg tue jugak..mama biler baba ckp cam tue masuk telinga kanan keluar telinga kiri balik.. abis tue nak buat macam mana dah suke... lame2 baba pun diam jerk..die cuma ugut mama so lepas nie xyahler beli baju lagi yerk...huhuh mama buat xtau jerk... tueler klu korang terjah kat blog mama nie tgk umairah pakai baju same jerk jgn comment yerk huhuhu... almaklom ler ade org pernah ckpngan mama cam nie.. "laki bini keja balik mlm dok kat office tue..tapi baju anak pun xberganti..." ape perasan korang.. benggang x?... huhuhuh so nie ler tabiat buruk ku kekawan..huhuh
    ... bewteen tue mama ade beli lagi 4pasang baju tue... jgn marah....huhuhuh

    June 05, 2009

    TAKZIAH TO MYFRENZ

    mama baru jerk terima message from myfrenz... satu dari kawan mama keja kat tempat lama dulu nak membina masjid sabtu(06/06/09) nie dengan jejaka pilihan hati yerk.. tetapi di diuji dengan ujian dari-NYA yg Maha Esa...dimana ayah yerk baru sahaja hembuskan nafas yg terakhir.. dia tidak sangka ini semua akan berlalu bergitu pantas sekali.. arwah cuma katakan yg die sakit kepala dan lepas tue diikuti dgn sesak nafas.. mama sekeluarga bersimpati dengan ape yg berlaku keatas kawan mama nie.. semoga tabahkan hati kuatkan semangat dan terimalah takdir-NYA yg telah ditentukan.... semoga perkahwinanmu berjalan dgn lancar hendak yerk.. takziah...


    AL-FATIHAH

    A BIG THANKS


    terharu mama dapat award form blogger's frenz.. mama suke tgk blog die coz cantik bangat.. jelous gitue.. huhuhu... mama dapat award nie coz vote anak die join contest.. anyway thanks to gieyana coz vote pun leh dapat award ya...cantikkan..

    MY MIL BIRTHDAY


    HAPPY BIRTHDAY TO YOU...

    HAPPY BITTHDAY TO YOU...

    HAPPY BIRTHDAY TO MIL..

    HAPPY BIRTHDAY TO YOU.....



    SEMOGA MAK CERIA@ SELALU DISAMPING ANAK DAN MENANTU YERK MAK... KEK KITAORANG DAH ORDER AKAN DELIVERY NANTI DLM PUKUL 12.00 KAT MAK YERK OFFICE YERK...SABTU NIE IGT YERK MAK OUR PLAN NAK SHOPPING SAKAN KAT IKEA PEPAGI THEN TERUS KE JAKEL & MAKAN 2 DI PUTRAJAYA....aiyooo penat yerk tapi bestkan...

    AMPUNKAN MAMA


    salam kekawan bloggerku.. dah lame rase mama xupdate pasal eijam's family nie.. huhuhu.. ampunkan diriku yerk kekawan coz mama lately mmg busy.. mane nak closing, petang ade class somemore blik keja ngan class melayan anak ku si umairah nie dan tertido kepenatan... bangun2 jerk dah pagi... macam mane yerk mama nak jadi rajin macam blogger's yg lain selalu update2 new cetira-ceriti.. huhuhuhu... lagi satu pasal gud news tue mama xsempat nak buat lagi... this week pulark ade dating ngan mak mertua ku pulark coz birthday die... masa cemburu betulkan ngan kiter nie... padahal mama lom lagi jadi boss pun dah sibuk... nie baru jadi kuli jerk(xpe asalkan rezeki tue halal)...aiyooooooo.... okiesler mama nak update lagi entry baru 2 nie.. tp xfresh ler kekawanku... asalkam u all enjoy yerk... mama akan berusaha release the gud news tue secepat mungkin....caiyok...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...